Nog niet thuis - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Dirk Holwerda - WaarBenJij.nu Nog niet thuis - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Dirk Holwerda - WaarBenJij.nu

Nog niet thuis

Door: Dirk

Blijf op de hoogte en volg Dirk

17 April 2010 | Turkije, Istanbul

Nadat ik gister dacht het laatste bericht te hebben verstuurd, komt er toch nog een verlenging van onze bijzondere reis. Op dit moment zijn wij in Istanbul. Na een goede reis uit Johannesburg kwamen we vanmorgen om 6.00 uur aan in Istanbul. Toen waren we al op de hoogte dat de reis daar eerst zou stoppen. Het was een chaos op het vliegveld. Uit diverse landen kwamen reizigers die door moesten naar Europa. Het vliegveld was een grote mensenmassa. Na drie uur in de rij te hebben gestaan om de tickets om te boeken. Was het in eerste instantie de bedoeling om vanavond om 19.15 uur te vertrekken. al snel kwam het bericht dat het allemaal moeilijk zou worden. De enige vluchten waren die naar Spanje of zuid Frankrijk. Toen maar besloten om een Hotel te nemen en maar rustig af te wachten wanneer we naar Amsterdam kunnen. Straks lekker dineren en hopen op wat slaap.

Later meer

Groeten Dirk, Tineke en Kerst

• 17 April 2010 - 15:37

Mem/oma Wies:

Vanmiddag heb ik even met mem Tinus gesproken ; er is een hotel in Istanbul geboekt.Het Lady Diana hotel. Kerst was wat verkouden, hij wordt al een echte Fries dus. Gistermiddag om drie uur zijn Dirk en Tien uit Pretoria opgehaald, jullie kunnen je voorstellen dat ze nu erg moe zijn. Gelukkig hebben ze wel al hun bagage bij zich want die hebben ze hard nodig. Omdat iedereen probeert alternatieven te vinden om uit Istanbul te komen zijn alle vluchten naar andere bestemmingen in Europa volgeboekt. Het is behoorlijk chaotisch op de luchthaven. Op dit moment staan ze op de reservelijst voor de vlucht naar Amsterdam op maandagmorgen. Mogelijk dat er morgen iets verandert maar daar ziet het eigenlijk niet naar uit.We hopen dat ze nu eerst even een beetje op verhaal kunnen komen.En dan maar veel filmen en foto's maken voor later.
    Lieve mensen ik heb geen idee of jullie dit reisverslag nog volgen, maar ja een mens doet wel eens wat.In het hotel is een internet aansluiting dus wie weet...
    hartelijke groeten en voor mien poppen heel veel liefs, warmte, sterkte en natuurlijk 100.000 kusjes voor jullie alledrie, love you
    a lò!! Jullie zitten mooi dicht bij de moskee dus hoeven jullie niet bang te zijn dat jullie je verslapen.

• 17 April 2010 - 16:20

Theo En Jannie:

Tja heb je dat. Denk je naar huis te gaan en dan strand je in turkije. Verstandig van jullie om in een hotel te gaan. Pak maar wat rust. Want je druk maken doen al genoeg anderen mensen. En het helpt niet je wordt alleen stressig van. Voor later is het een mooi verhaal. Een goed verblijf in Turkije toegewenst. En we lezen de vorderingen van jullie reis wel.

liefs en een dikke tut voor jullie alle drie.

Theo,Jannie en de kids

• 17 April 2010 - 16:33

Juud, Martin En Twan:

Het is wel wat, een hele andere dag dan dat jullie hadden verwacht!! Wel een stuk rustiger denk ik, haha!
    Hopelijk kunnen jullie snel terug, maar veiligheid boven alles natuurlijk.
    Rustig aan, geniet nog maar even in Turkije en we blijven jullie volgen!
    Lekker koesen vannacht.
    Liefs en een dikke kus!

• 17 April 2010 - 16:34

Fam. Wijnja:

Hoi luitjes,

Wat jammer dat jullie gestrand zijn. Maar knap dat jullie zo rustig zijn. Voor Kerst is dit wel het beste. We hopen dat jullie maandag op het vliegtuig kunnen. Jullie waren het gesprek van de dag op het Bolswardiaterrein!!
    Heel veel sterkte en hopelijk snel in Nederland.

Lieve groet, Jetze, Connie en kids.

• 17 April 2010 - 16:39

Marja:

lieve dirk,tieneke,kerst.
    nou daar zit je dan in turkije wie had dat nou kunnen bedenken een stofwolk en uitgerekend nu jullie eindelijk weer naar huis kwamen.nou je hebt er in ieder geval een bijzonder verhaal bij voor later.ik wens jullie nog een gezellige tijd even in het hotel in turkije maar hoop toch voor jullie ouders en rest van de fam dat je maandag weer naar amsterdam kan.veel liefs marja.

• 17 April 2010 - 17:11

Alex En Elma:

Wat een wereldreis!
    We hopen dat jullie
    snel uitgerust op eindbestemming aankomen.
    Gelukkig zijn jullie samen als gezin!!!!!

xxx

• 17 April 2010 - 18:09

Sander En Johanneke:

Lieve Dirk,Tineke en Kerst,

Jeetje zeg! We hadden nog goede hoop dat jullie vlucht wel zou gaan maar vanochtend gelijk gekeken op internet en helaas! Doe rustig aan en hopelijk maken jullie het goed na zo'n lange dag waarvan je eigenlijk had gedacht dat je thuis zou komen.
    Wij nemen er vast een borrel op! Op een goede thuiskomst. Dikke tút
    Sander Johanneke en Anna-Roos

• 17 April 2010 - 18:35

Marjolein Fekkes:

Bedankt voor jullie berichtje! Uiteraard gaan onze gedachten ook uit naar het lava-wolkje en welke kant deze op zal drijven. De berichten via de media wijzen in ieder geval uit dat de wind steeds onze richting kiest en dat Schiphol voorlopig dichtblijft. We vroegen ons dus al af waar jullie zouden zijn. Instanbul, dus. We hopen dat jullie je een beetje kunnen 'deljaan' in Instanbul. En natuurlijk ook 'dat de bui snel overwaait'.
    We hopen jullie snel te zien!
    Veel liefs vanuit Franeker,
    Jack, Marjolein, Frouke en Ellen

• 17 April 2010 - 18:49

Dieuwke:

ja jullie weten het spannend te houden..
    hoop dat jullie in het hotel een beetje bij kunnen draaien van jullie letterlijke 'wereld'reis!
    we hopen dat jullie snel een veilige! vlucht kunnen boeken.
    we denken aan jullie, bel als we wat voor jullie kunnen betekenen.

LIEFS! dikke knuffel

• 17 April 2010 - 18:57

Mevr.beatrix Cuperus:

Voor Dirk, Tineke en kleine kerst, gaat het goed met jullie= Hebben jullie genoeg melk en luiers etc= Voor de komende dagen en nachten= Ik wens jullie vooral bijzonder kleine Kerst GODS ZEGEN en gezondheid in de toekomende tijden toe en een gezegende vlucht en thuiskomst in Friesland Franeker en Bolsward toe. groetjes Beatrix.

• 17 April 2010 - 18:57

Mevr.beatrix Cuperus:

• 18 April 2010 - 08:23

Mem/oma Wies:

Goeiemorgen schoonheden, een nieuwe dag met nieuwe (on)mogelijkheden.
    Lekker geslapen? hoe is het met Kerst?
    Laten we vandaag maar eens wat Dominicaanse power usen. Waterleiding door de rotsen hakken? Geen probleem. Vogelspinnen en steekvliegen?
    Geen probleem. Latrinetje bouwen?
    Geen probleem.Stenen sjouwen voor een schooltje?
    Geen probleem.
    Meehelpen in het Dominicaanse ziekenhuis?
    Geen probleem. Levensgevaarlijk op dakspanten balanceren? Geen probleem. Overbezorgde ouders? Geen probleem.
    Oorontsteking of buikloop?
    Geen probleem.
    Doelloos rondhangen in Istanbul?
    Tja dat kon best wel eens een probleem worden. Of is het een kans?Dirk en Tineke: samen sterk! Dirk, Kerst en Tineke?Die gaan er voor.De Dominicaanse Dios is ook machtig in Turkije en in Friesland.
    Probeer wat van deze extra momenten samen te genieten.Kijk in het glunderende snoetje van jullie zoon en stuur ons gewoon maar weer een stel foto,s. Straks heeft hij al zijn tanden al als we hem zien. Piepklein voordeel zo gaan de hechtingsmaanden wel voorbij of gaat dat in als jullie thuis zijn??? Ondertussen maken wij wel spandoeken of zo.Love you, we horen/lezen van elkaar.
    **Tinus do moast de smarrige wask wol eefkes uutspiele hjer...Yn in Turks stoombad of sa.

• 18 April 2010 - 16:10

Tjitske:

Er zijn veel van jullie geliefden die wij hebben gezien die jullie (als ze het konden) eigenhandig zouden komen halen (oma Wies bijvoorbeeld), voor jullie familie is het dan ook afzien net als voor jullie uiteraard.
    Gelukkig maar dat vliegtuigmaatschappijen de veiligheid voorop stellen.
    Wij zien ook naar jullie uit.
    We wensen jullie dan ook een veilige terugkeer toe
    liefs Theo en Tjitske

• 19 April 2010 - 04:47

hello goodmeuning,
    heeft Kerst jullie al wakker gebrabbeld? Ik hoop dat hij niet meer zo verkouden is. geldt ook voor jou Uk. Zojuist Rikkie uitgezwaaid, gaat naar Londen. Vandaag wordt oma 89! wat een vreemde dag. het vaderdier blijft op de basis, heeft problemen met zijn stem. Ga nu aan de slag, tot ??? love you mem

• 19 April 2010 - 07:04

Alex En Elma:

Hoi Dirk Tineke en Kerst,

weten jullie al wat meer
    Hoop toch echt dat jullie nu richting NL kunnen komen, Kerst heeft nu wel genoeg cultuur gesnoven met zijn bijna 7 maanden.
    Jullie hebben je vast ook wel vermaakt )wat van gemaakt) in Istanbul, nog wat gezien van de omgeving
    Een hele goede terug reis toegewenst

xxx

• 19 April 2010 - 07:06

Elma:

En natuurlijk sterkte met afwachten en maar overgeven, want je druk maken heeft toch geen zin. We kunnen er allemaal niks aan veranderen en jullie hebben wel veel quality time als gezin!!!

• 19 April 2010 - 09:44

Dieuwke:

heleboel kusjes en knuffels!!! TOT SNEL!!
    miss you

• 19 April 2010 - 10:43

Mem/oma Wies:

Maar even een krabbel heb lunchpauze. Heb geprobeerd jullie te bellen maar jullie waren in gesprek. Froukje heeft vast een privéjet geregeld die op Leeuwarden kan landen.
    Nicht Retty, zelf purser bij de KLM schreef: better safe then sorry...daar houden we het maar op. Pas goed op elkaar. BIG HUG.Love you mem

• 19 April 2010 - 12:18

Akke:

lieve 10, dirk en kerst.
    door steeds het nieuws te volgen en op teletekst te kijken, vergeet ik helemaal om ook eens even weer te schrijven. zojuist : 19/4 om 14.00 uur even het nieuws bekeken. Jullie vlucht TK 1951 stond wel op teletekst als geannuleerd en had vanmorgen om 10.35 uur zullen landen. ook de TK1953 van vanmidag en de TK 1955 van vanavond zijn geannuleerd. De IATA (het overkoepend orgaan van de luchtvaart) begint al een beetje boos te worden, maar natuurlijk gaat de veiligheid van de mensen voorop!! er zijn al 7 miljoen mensen gestrand tot nu toe. er is berekend, dat de economie al meer schade heeft geleden dan na de ramp 9/11. (maar dat zijn 'zaken' waar wij ons hier nu niet mee bezig houden) Jullie maken nu ook deel uit van deze grote vervelende 'toestand'! ik hoor hier en daar al om me heen: Eerst neemt Ijsland ons geld af en dan strooien ze nog eens as over ons heen.... ze hebben ons wel te pakken....
    ja, lieve kinderen, het is erg jammer, dat jullie nog niet naar huis kunnen komen, maar ik hoop, dat jullie daar een rustig plekje hebben gekregen in een hotel en in alle vertrouwen wachten op een goede terugkeer!! Houd goede moed!! en blijf ondertussen maar van elkaar genieten, dan vliegen de uren hopelijk wel om!
    het allerbeste en sterkte met wachten.
    dikke tút en oant sjen, liefs van Akke

• 19 April 2010 - 12:38

Fokla:

Lieve Dirk, Tineke en lieve Kerst.

Dit is toch wel wat hé.
    We hopen dat het goed met jullie gaat en natuurlijk hopen we ook dat jullie heel gauw naar jullie eigen vertrouwde huis kunnen, en Kerst is z'n eigen bedje kan slapen.
    Heel, heel, heel veel liefs van ons.

yme,fokla,ezra.mirte,tamar.

• 19 April 2010 - 15:01

Leon En Ger:

Goh lieverds het duurt wel erg lang he..
    Hoe snel van te voren krijgen jullie te horen dat jullie wel kunnen vliegen?? of hebben jullie nog eerst een wachtlijst??
    De hele dag blijf je weer hopen en dan weer een telleurstelling! bah.
    Ondernemen jullie daar ook leuke dingen?? nu je er toch bent??
    Hebben jullie nog een paar foto's voor ons om iedereen op te vrolijken misschien?? het liefst hebben we live beelden natuurlijk, daar wachten we netjes op!!

Pas goed op elkaar en maak maar vooral veel lol met samen!

Dikke tuten! van us.

• 19 April 2010 - 15:13

Juud, Martin En Twan:

Hoop dat jullie snel thuis kunnen komen! Kan me voorstellen dat je met Kerst nu eindelijk lekker thuis wilt zijn. Nog even geduld en dan weer veilig naar huis! Ondertussen nog maar even de toerist uithangen of niet?
    We hopen snel op goed nieuws!
    Liefs en een dikke kus, Judith, Martin en Twan (van Twan ook nog een knuffel voor Kerst verteld hij me net...)

• 19 April 2010 - 15:15

Folkert En Ingrid:

Hoi Dirk, Tineke en Kerst,

Een reis om nooit weer te vergeten..... en met internet zo dichtbij maar toch ook weer zo ver weg.
    Succes met de laatste loodjes om weer thuis te komen. Hopelijk allemaal gezond en wel.

Groeten van Folkert en Ingrid Keuning

• 19 April 2010 - 16:49

Tsjerk En Elise:

We hadden zo gehoopt dat er vandaag weer gevlogen zou gaan worden, maar helaas...! Hopelijk vermaken jullie je goed daar in Turkije en weten jullie er toch nog het beste van te maken. Natuurlijk willen jullie niets liever naar huis om Kerst aan alle lieve mensen om jullie heen te showen....

Heel veel geduld gewenst enneh.... Hij heeft geen kalme vaart beloofd, maar wel een behouden thuiskomst!!!!