2 onvergetelijke dagen - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Dirk Holwerda - WaarBenJij.nu 2 onvergetelijke dagen - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Dirk Holwerda - WaarBenJij.nu

2 onvergetelijke dagen

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Dirk

14 April 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

Lieve fans,

We hebben 2 onvergetelijke dagen achter de rug. Gistermorgen zijn we met nog 2 stellen naar het tehuis geweest in Rustenburg waar Kerst de eerste 6 maanden van zijn leven heeft doorgebracht. Het was heel bijzonder dit allemaal te zien. Het bedje waar hij in heeft gelegen, de ruimte waar hij in bad ging of zijn fles kreeg, de tuin waar hij genoot van de zon en de lieve verzorgsters die hij heeft gehad. Tegelijkertijd was het ook heel emotioneel. Zijn vaste verzorgmoeder is een heel zorgzame en lieve vrouw. Je kon aan alles merken dat ze liefde en passie heeft voor het werk dat ze doet en de kinderen. We hebben samen met haar nog een heel waardevol gesprek gehad over Kerst, hoe hij was en hoe hij de afgelopen 3 weken op ons reageerde. Ze vertelde dat we zo veel plezier aan hem zullen beleven omdat het zo'n geweldig lief, mooi en gezellig mannetje is. Altijd vrolijk aanwezig, maar ook een gevoelig manneke. Er bleven 2 meisjes achter, dit ging ons erg aan het hart, wat hadden we ze graag mee willen nemen, maar zoals wij het geloven zal ook God voor hen een plan hebben.

Gistermiddag met onze Deense en Nederlandse vrienden uit eten geweest. Gezellig allemaal ons eerste zoon mee! We zijn hier een bezienswaardigheid, de afrikanen vinden het geweldig dat wij deze kinderen een toekomst geven. Iedere dag staan de kranten hier vol met mededelingen over vondelingen, ze zijn dankbaar voor degenen die een 'forever family' krijgen.

Vanmorgen zijn we naar de ambassade geweest om het paspoort voor Kerst te regelen. Het is wrs morgen klaar. Na het bezoek aan de ambassade hebben we het eindgesprek gehad met Lizl, onze begeleidster van Abba. Ze heeft ons verteld hoe Abba te werk gaat bij de matching en hoe uiteindelijk de matching tot stand is gebracht. Ook heeft ze ons verteld waarom ze Kerst met ons gematcht hebben. Lieve mensen, dit heeft ons diep geraakt. Wat een verhaal, nogmaals niets is toeval! Wij zullen het een en ander nog wel in Nederland met dierbaren delen. Kerst hoort bij ons, hij past precies bij ons, alles wat ze vertelde klopt. Er gaat een heel team over de matching, maar bovenal bepaald God dat wij zijn ouders worden. God heeft hen geholpen. Hij heeft een plan met een ieder van ons. Ook werd ons verteld over hoe wij over zijn gekomen door de informatie die hen toegestuurd is en het fotoboek maar ook hoe zij ons hier hebben ervaren. Heel bijzonder allemaal! Wij zijn zo diep geraakt. Wat een liefde, wat een warmte, wat een emotie, wat een bevestiging, wat een onmetelijk groot geluk! Just to experience that there is 'something' much more bigger, higher than we can ever inmagine! To chair it together, to feel His love and guidance.
Maar ook dat wij als man en vrouw een geweldig sterke relatie hebben, dat wij elkaar aanvullen, dat onze liefde heel krachtig is. Dat je thuis samen praat over Kerst en waarom wij denken dat hij bij ons hoort, dat je hier die bevestiging krijgt, dat het precies hetzelfde is! We hebben thuis gesproken over de driehoek, die zal altijd blijven!
Dat we van zoveel mensen maar ook van het team te horen kregen dat Kerst op Dirk lijkt! Geweldig!
We hebben een afrikaanse bijbel gekregen met een mooie tekst voor Kerst.

De andere stellen hebben ook het eindgesprek gehad, het delen van hun matching en het proces is zoiets bijzonders. We hebben veel vrienden gemaakt hier.

Vanavond met onze Finse vrienden uit eten geweest die morgen vertekken naar huis. Afscheid nemen is nooit leuk, maar wij troosten elkaar door te zeggen: TOT ZIENS!

Lieve groet Dirk, Tien en baba bobo.

• 14 April 2010 - 17:50

Dieuwke & Stephan:

lieve dirk en tien,

Wat een prachtig bijzonder verhaal zeg! Wat fijn dat jullie ervaringen in het tehuis zo positief waren. We zijn heel erg benieuwd naar de verhalen wanneer jullie weer thuis zijn.

Wat hebben we daar een zin in!

heel heel heel veel liefs, en lekker tot zaterdag!!

• 14 April 2010 - 17:52

Dieuwke & Stephan:

En weet je dat wij ook al tegen elkaar hadden gezegd dat Kerst op Dirk lijkt??

kus kus

• 14 April 2010 - 18:47

Libbe En Christina:

Wat een kippenvel krijgen wij van dit bijzondere verhaal. Kerst hoort inderdaad bij jullie, dat is wel te zien aan alle foto's en verhalen die we te zien en te lezen krijgen. Wat een onvergetelijke reis. We zien ernaar uit om jullie samen als gezin in de armen te sluiten!

Liefs van Libbe, Christina en de meiden

• 14 April 2010 - 18:50

Rene En Leonie:

Bij het lezen van dit mooie verhaal had ik al een brok in m'n keer maar bij het zien van jullie prachtige GEZINSFOTO hield ik het echt niet meer droog. Wat jullie uitstralen is met geen pen te beschrijven!
    Fantastisch dat het allemaal zo op z'n plaats valt. Love you!

• 14 April 2010 - 18:58

Alex En Elma:

Woh......
    geen woorden voor.
    Tot gauw!!!
    xxx

• 14 April 2010 - 19:08

Ellen En Sebas:

Jullie hebben me diep geraakt met deze tekst én het zien van die oh zó mooie familiefoto!!

Nog even en dan zien we elkaar (en ik betwijfel of ik het dan droog houd...)

Geniet nog even van het mooie land. Slurp alle indrukken op en sla ze op in je geheugen.

Veel liefs
    xx

• 14 April 2010 - 19:26

Sander En Johanneke:

Jeetje wat een verhaal! Om stil van te worden. We kijken erg naar jullie uit en de verhalen live van jullie te horen. Heel fijn dat jullie zoveel nieuwe vrienden en deelgenoten hebben gemaakt. Het is een ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten. Prachtige foto! Jullie zijn een liefdevol gezinnetje. Toppers tot gauw XXX Sander, Johanneke en Anna-Roos

• 14 April 2010 - 19:47

Els:

Weer een bijzonder mooi verhaal! Wij zijn benieuwd naar de rest! Nog heel even volop genieten van al het moois en de rust daar en dan weer terug naar huis, waar iedereen uitkijkt naar jullie maar vooral naar jullie prachtige zoon Kerst.
    Dikke kus van Rob, Els, Eva & Sara

• 14 April 2010 - 20:10

Tjitske:

Ik heb jullie verslag gelezen met tranen in de ogen van ontroering.
    jullie geloof in God is ook de mijne. Niets gebeurd bij toeval, weet ik ook heel zeker.
    liefs ut Frensjer en uiteraard een pootje van jullie konijn aan zijn toekomstige baasje Kerst.

• 14 April 2010 - 20:11

Tjitske:

Ik heb jullie verslag gelezen met tranen in de ogen van ontroering.

• 14 April 2010 - 20:49

Maria:

Hey lieve familie,

Wat weer een byzonder verhaal van jullie!!
    Alles valt op zijn plekje aan jullie verhaal te horen. Niets is toeval, het valt naar je toe!! (woorden van tjitze titus . . .)

Wat zal het mooi maar ook gek zijn om weer naar Nederland te gaan. Het leven in de Zuid-Afrikaanse roes bevalt jullie wel!!
    Fijn dat met de komst van Kerst er ook een stukje Zuid-Afrika naar Bolsward/Franeker komt!

Een dikke knuffel voor jullie allen!

• 14 April 2010 - 22:02

Mem/oma Wies:

lief mooi prachtig onze toch niet onaardige woordenschat is veel te klein gewoon dan maar veel liefs en heel veel tuten we hevve it d'r noch wol oer mem

goed op elkaar passen

• 15 April 2010 - 05:23

Sjoerd En Jil:

die foto!!!! Jullie armen om elkaar heen! En hij houdt jullie vast, zo van "Wij horen voor altijd bij elkaar!" en zo is het!!!

Prachtig! Wat een geluk!

tot snel

dikke kus Oom Sjoerd en Tante Jil xxxx :)

• 15 April 2010 - 06:44

Frieda:

Tranen hier...God is met jullie en in gebed ben ik ook bij jullie!

leafs Friedske en de boys

• 15 April 2010 - 07:28

Jannie:

en dan ben je even stil... wat een bijzondere belevenis/ervaring die jullie ontvangen. Een onvergetelijke reis naar Afrika. Het verblijf van 3 weken is niet voor niets! Toch fijn dat we jullie binnenkort in live kunnen zien. Nu nog even genieten van al het moois daar. En voor vrijdag wensen wij jullie een goede reis terug naar huis.

dikke knuffel voor jullie alle 3.

liefs Theo,Jannie en de kids

• 15 April 2010 - 08:19

Dieuwke:

oh wat een mooie foto! jullie omarmen elkaar alledrie.
    Wij omarmen jullie in onze gedachten.
    geniet vandaag nog daar in Zuid-Afrika.
    En kom dan morgen veilig weer naar huis, hele goeie reis gewenst!
    wat hebben we er zin in zeg!dan begint jullie leven hier als gezin, GEWELDIG!!
    love you much!

• 15 April 2010 - 09:23

Tsjitske:

Dirk en Tineke

Ik hoorde het prachtige nieuws vanmorgen van Dieuwke en heb meteen jullie opgezocht. Wat schitterend en bijzonder! Zo mooi; je weet eerst niet eens van elkaars bestaan, maar je bent voor elkaar bestemd en wordt op zo'n speciale manier samengebracht. Gefeliciteerd! En als ik de foto's zo zie en de verslagen lees, kunnen jullie alleen maar heel erg gelukkig met elkaar worden.

Groetjes Tsjitske

• 15 April 2010 - 12:53

Familie Tulp:

Wat fijn dat ook bij jullie alles op zijn plek valt... Bijzonder he,, als je dan aan het eind van de tijd daar het eindgesprek hebt. Het is ongelofelijk hoe alles klopt, dat hebben wij ook beide keren mogen ervaren! We wensen jullie nog een fijne laatste dag toe en een goede reis terug naar Nederland. En bedenk maar... er komt een dag dat jullie weer terugkeren. Zuid Afrika zit vanaf nu in jullie bloed en zal nooit weer "zomaar een land" zijn! groeten uit Drachten!

(PS Nog even een tip die niet iedereen misschien even leuk vindt: Als je straks thuis bent, probeer dan vooral te doen wat goed voelt. Bovenal: Kies voor jullie drietjes, ook al "verlangt" de omgeving soms meer van je. Wereldkinderen geeft duidelijke richtlijnen, maar daarnaast was onze ervaring dat je samen heel goed kunt bepalen wanneer er wel of geen ruimte is voor bezoek e.d.)

• 15 April 2010 - 16:34

Hinke:

Heel goede terugreis, en heeeel Bolsward leeft met jullie mee, jullie brengen heel wat teweeg met jullie prachtige verhaal! bedankt daarvoor,
    groetjes Hinke

• 15 April 2010 - 19:49

Ria:

Hoi...
    Ook nog even een groet van mij wat een prachtig,mooi ontroerend verhaal ..

En Kerst hoort gewoon bij jullie zo heeft God het gewild daar ben ik van overtuigd

Een goede reis terug naar nederland..
    Wij moeten nog even wachten ...maar kijken er ook al naar uit als het Juni is..

Groetjes:Ria Fennema

• 15 April 2010 - 22:37

Mem/oma Wies:

0.31uur
    vreemd dat niemand reageert op de huidige ontwikkelingen op de luchthavens in Europa of zijn wij de enigen die dit meekrijgen? morgenvroeg om 8uur wordt mogelijk het luchtverkeer weer gestart.
    Hopen en bidden dat dit inderdaad het geval is. pas goed op elkaar en zorg dat jullie eventueel genoeg spullen voor Kerst en jezelf meehebt! heel veel liefde van alle (ver)wachtenden in The netherlands. 100.000 kusjes voor Kerst en 100.000 voor jullie mem

• 16 April 2010 - 06:31

Alex En Elma:

Hoi Dirk, Tineke en Kerst!!!
    We hopen dat jullie snel veilig thuis komen...
    maar heel schiphol ligt nu plat..geen vliegverkeer door aswolk.
    Natuurlijk komen jullie binnenkort, maar misschien moeten we nog even langer wachten...Maar better let as net!!! Hele goede terugreis......
    Tot gauw!!! xxxxxxxxxx

• 16 April 2010 - 07:11

Juud, Martin En Twan:

Tja dan toch maar even via Geneve.....!???? Hier nog geen last van aswolken.

Hoop dat het allemaal mee valt en jullie snel weer thuis zijn. Een hele goede reis!
    We denken aan jullie!
    Liefs en een hele dikke knuffel XXX

• 16 April 2010 - 08:55

Leon En Ger!:

Hoi Lieverds,

Tja jullie maken het toch weer elke keer weer spannend over wanneer we de kleine nu zullen zien..
    Zouden jullie even contact willen opnemen als jullie dit lezen met familie in NL?
    Ben namelijk erg benieuwd of jullie wel of niet vertrekken uit Zuid Afrika, en hoe jullie planning er tot nu toe uit ziet??
    We houden heel veel van jullie en willen ook al wordt het wat later alleen maar dat juliie veilig thuis komen! We staan allemaal te popelen om jullie weer te zien!!! Geniet nog maar even lekker van de warmte om jullie heen en op naar het grote avontuur, de reis naar HUIS!!!! Thuis!

Veel Liefs en dikke tuten!!!!

Ger

• 16 April 2010 - 08:55

Leon En Ger!:

Hoi Lieverds,

Veel Liefs en dikke tuten!!!!

Ger

• 16 April 2010 - 10:08

Dieuwke:

even kijken of er nog nieuws is van jullie, over de vlucht..
    love you, en veilig thus komme! voorzichtig! liefs