Even wennen !!!!
Door: kerstbongani
Blijf op de hoogte en volg Dirk
01 April 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria
donderdag 1 april 2010
Lieve allemaal,
Wij hadden nooit kunnen vermoeden dat er zoveel mensen zijn die met ons meeleven, jullie reacties zijn hartverwarmend, het is zo fijn dit allemaal te lezen.
Ontzettend bedankt daarvoor.
Inmiddels is dit al de vierde dag dat Kerst bij ons is. Het is zo'n lief ventje. Hij brabbelt wat af, hij kiert het uit wanneer we met hem spelen, hij houdt echt veel van aandacht, knuffelen en gek doen. Het is een echte charmeur. Wanneer we in een restaurant zitten kijkt iedereen naar hem, wil hem even vasthouden, er zijn serveersters die hem gewoon pakken voor je er erg in hebt, zo ook onze alleraardigste schoonmaakster. Naar buiten een wandeling maken is ook een van zijn favorieten, hij kijkt heerlijk om zich heen. We beginnen steeds meer van zijn karaktertje en gedrag te snappen, wanneer die trek heeft, wanneer de luier vol zit.....wanneer hij moe is, wanneer die het naar zijn zin heeft. Het is een grote ontdekkingsreis. Hij grijpt naar van alles, wil op van alles en nog wat kauwen, hij krijgt tandjes en kwijlt wat af! Het lukt hem ook al zijn tingeltangel zelf aan te krijgen, dan horen we vanuit de slaapkamer ineens muziek komen...grappig is dat.
Wat een rijkdom, wat een enorm groot geschenk. We zijn zo dankbaar en gelukkig.
Pretoria is een mooie stad, 600.000 inwoners maar ook een stad met grote contrasten. Van heel rijk naar heel arm. Ons guesthouse staat in een wijk waar diverse ambasades zijn, de een nog groter en mooier dan de ander. Een straat verderop liggen de zwervers en bedelaars op de stoep. Afgelopen nacht heeft het zo ontzettend veel geregent en ook onweer erbij, dan moet je steeds aan al die mensen denken. Wat een gebroken wereld.
Kerst kunnen wij een toekomst geven, maar er blijven hier zoveel kinderen achter.......het gaat ons door alles heen.
Morgen een dag om te relaxen en zaterdag gaan we verhuizen naar het queshouse Alayn Mainson. Gisteren zijn we op de koffie geweest bij een Nederlands gezin die dit weekend weer vertrekt uit dit questhousen, maar zo konden we mooi een kijkje nemen. Het ziet er keurig uit, gezellig met meerdere stellen, we zitten hier vrijwel als enig stel in een heel guesthouse. Nog dik 2 volle weken genieten hier in Zuid-Afrika. Heel leuk om Nederlands te kunnen praten met de locals en een Zuid-Afrikaans krantje te lezen. Maar ook heerlijk genieten van het eten, de mensen, de natuur, de prachtige dieren en van het gezins leven.
Natuurlijk is het best wennen, een paar keer per nacht eruit om een fles te geven en luiers verwisselen, maar als je dan boven zijn bedje staat en meteen een grote glimlach krijgt en in zijn prachtige bruine oogjes kijkt is dat helemaal niet erg.
Een lieve groet uit Pretoria.
Dirk en Tineke en Kerst Bongani.
Lieve allemaal,
Ontzettend bedankt daarvoor.
Wat een rijkdom, wat een enorm groot geschenk. We zijn zo dankbaar en gelukkig.
Een lieve groet uit Pretoria.
Dirk en Tineke en Kerst Bongani.
01 April 2010 - 19:56
Wieke W.:
Dag lieve alleDRIE.
Wat een mooie foto van Tineke en Kerst in de draagzak. Ziet er heel vertrouwd uit maar is zo bijzonder.
lieve groeten
Wieke W. -
01 April 2010 - 20:04
Tjitske:
Lieve mensen,
Weet je het spreekwoord nog?
Wat je zaait zul je oogsten?
Jullie zijn zelf meelevende mensen en nu krijgen jullie dit retour.
Wat fijn om de foto van Kerst samen met zijn hait en samen met zijn mem te zien.
Het is inderdaad een groot voorrecht dat jullie mogen zorgen voor een Godskindje.
Er zijn er inderdaad velen die achterblijven maar ook velen van hen die een kans mogen hebben nu en in de toekomst.
Veel liefs van Theo en Tjitske
en een poot van jullie konijn. -
01 April 2010 - 20:04
Libbe En Christina:
Yes, weer even een berichtje van jullie met hele leuke foto's. Wat een prachtig kereltje! Hij ziet er al groot en sterk uit. We hadden ook al wat foto's doorgemaild gekregen van oma Wies, geweldig! Volgens mij hoeven jullie over oppas straks in NL niet in te zitten. Wie wil er nu niet op zo'n lieverdje passen? Wij zeker wel (vinden de meiden vast geweldig!). Ik zeg het nog maar eens: geniet ze en tot horens maar weer.
Liefs Libbe, Christina, Renée, Meike en Emma -
01 April 2010 - 20:13
Theo En Jannie:
Fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat. Mooie foto's hoor. Mooi ventje hebben jullie. Jullie grote wens is dan eindelijk in vervulling gegaan. Geniet lekker van elkaar en van de rust en het leven daar met z'n drietjes!
dikke tut van Theo,Jannie en de kids -
01 April 2010 - 22:01
Mem Wies:
nooit gedacht ooit nog eens jaloers te zijn op een serveerster uit Pretoria... kerst wordt steeds mooier.Als hij straks isa in de gaten krijgt kunnen jullie nog wat beleven.vandaag ook hier onweer, regen en echt vlielands harde wind, toch wel heerlijk hoor. over de hagelstenen waren we minder te spreken. koekie heeft al een proefbruidskapsel...supermooi, ger heeft haar hoofdbedekking besteld, blijf ik zo oppervlakkig genoeg??? step en doek hebben de trouwkaart bijna klaar. Rixt doet nog steeds aan vergelijkend waren onderzoek en pommetje haalt zeer goede cijfers. sjoerd is bezig met een ballenbak en
Gerrit heeft een sollisitatiegesprek gehad bij haar werkgever...nog even afwachten. ga morgenvroeg naar geertje bakker op de koffie, kreeg ik bij beppe Lies aan de lijn. LEUK!! En nu is het0.00uur ben ik de dag ook weer prima geeindigd. Tuut voor jullie alledrie, lekker koese. -
02 April 2010 - 06:02
elkaar onbekend
maar heel snel gewend
want is niet het houden
van dit kleine mens
een deel van jullie leven
een lang verwachte wens
verwarm met jullie liefde
dat hartje van hem
hij heeft jullie nodig
en jullie elkaar
Prachtig om jullie zo met Kerst te zien en te kunnen volgen!
Jullie genieten zichtbaar!
liefs,
Wendy, Enrico en kids -
02 April 2010 - 07:01
Els:
Wat is het toch een mooi jochie! Tineke, die foto van jou en Kerst; alsof je al jaren zijn mem bent, helemaal verliefd op jouw kleine mannetje!!
Wij zijn zo blij voor jullie!!
XXXX Rob, Els, Eva en Sara -
02 April 2010 - 07:25
Sjoerd En Jil:
Wat fijn om weer wat van jullie te lezen!Heerlijk! We kunnen zo even mee genieten van jullie avontuur! En die FOTO's!! :) Tien en Dirk we zijn zo blij voor jullie! Hij is echt SUPER MOOI!!!
Beter ouders kan hij zich niet wensen.
En wat schrijft iedereen lieve stukjes!
Geniet daar lekker met zijn 3tjes en straks in het andere verblijf, is misschien wel zo gezellig om met andere gezinnen te zijn.
tot horen!!!
Dikke knuffel
02 April 2010 - 08:08
Sander En Johanneke:
Inderdaad Yes weer een berichtje. Wij kijken er gewoon iedere keer naar uit om weer wat van jullie te horen. Wat heerlijk dat het allemaal zo goed gaat! Ik zit gezellig met Anna-Roos koffie te drinken zij een nijntje koekje en dan maar kwijlen bij het zien van de foto's van Kerst. (haha) Anna-Roos haar vijfde tand komt namelijk door. Geniet en alvast een goede reis naar jullie nieuwe verblijf! Gezellig kunnen jullie lekker ervaringen van de kinderen delen.
Liefs van Sander (die weer 3x per week naar de veiling is) Johanneke en Anna-Roos. -
02 April 2010 - 08:41
Gerben & Jolanda:
Wauwie, alweer zo'n mooi verhaal en een (zo mogelijk) nog mooiere foto! Een met liefde gevulde blik, een grote glimlach :) Bijzondere wereld lijkt me, met zulke verschillen, zo dicht bij elkaar. Ellende in de wereld, maar zo'n mooie toekomst die jullie kleine Kerst geven! Geniet van elkaar, terug in Fryslan zul je 'm moeten delen met velen hahaha!
Dikke tut van ons -
02 April 2010 - 09:15
Marja:
hallo lieve tien,dirk en kerst.
wat mooi allemaal en wat een prachtige foto met mem en kerst in de draagzak.wat een mooie berichten allemaal dat ik af en toe de tranen in de ogen krijg het is inderdaad hartverwarmend ik wens jullie nog hele fijne dagen daar in africa.het weer is hier nog niet zo mooi dus wat dat betreft kun je dan beter daar zijn.maar ik kan niet wachten om jullie een keer te zien met kleine kerst hij is om op te vreten.groetjes marja. -
02 April 2010 - 09:27
Juud, Martin EnTwan:
Ja!!!!Alweer een verhaal met foto's!Prachtig hoor, jullie genieten zichtbaar!Wat is het toch een droppie, heerlijk!Fijn dat alles zo goed en voorspoedig gaat,dat Kerst zo vrolijk en makkelijk is. En ja dat nachtritme hoort er bij he?! ;-)
Kan me voorstellen dat het wel wat met je doet, al die andere kinderen die er achter blijven...
Veel plezier met jullie ontdekkingsreis in de wereld van Kerst en blijf volop genieten, want voor je het weet zit je weer thuis met alle drukte die daarbij hoort.
Tot horens! Liefs en van Twan een kusje voor Kerst!
02 April 2010 - 10:00
Akke:
hallo leave Tien,Dirk en Kerst.
elke keer wer moai om fan jim te hearen en te sjen. Kerst laket ús al echt ta op de foto!!!
Genietsje nog lekker twa wiken fan mekoar.
dikke knuffel, akke -
02 April 2010 - 10:21
Gerry:
Lieve met z'n 3en,
Soms krijg je bij het zien of lezen van iets een traan in je oog en een brok in je keel.
Zo is het ook bij het lezen van jullie berichten, de foto's en al die lieve reacties.
Ik weet gewoon niet wat ik hier aan kan toevoegen....of misschien toch datgene wat we in dat andere warme land mochten leren....Glori a Dios -
02 April 2010 - 11:21
Geertje Bakker:
Lieve Tineke en Dirk,
Zoals jullie mem al schreef is ze bij ons op de koffie geweest. Nou dat was geweldig. Vooral de goede berichten die we van haar hoorden. En natuurlijk had ze de foto's mee!!! We willen jullie van harte feliciteren met jullie prachtige zoon Kerst! We hoeven niet te zeggen geniet van hem want dat doen jullie al met volle teugen. Oma Wies en natuurlijk pake Pe kunnen niet wachten om Kerst te knuffelen, hun geduld wordt op de proef gesteld. Tineke en Dirk nog fijne weken in Zuid-Afrika. Hartelijke groeten en een dikke tut van ons. Marten en Geertje -
02 April 2010 - 13:04
Tante Piertje:
dag lieve dirk en tineke
hoorde gister van jullie site: wat een heerlijk kindje!wat geweldig dat jullie daarvoor mogen zorgen.geniet met jullie mee.een lieve groet van je oom en tante. -
02 April 2010 - 14:48
Dieuwke:
oh die kleertjes!!!!!
Wat geweldig, ben nu al zo verliefd op hem!! hiel folle tuutsies -
02 April 2010 - 17:50
Mem Wies:
hoi lieve poppen, even contact hoor. Vanmiddag even in Franeker geweest, Tjitske getroffen, was heel goed.Langzaam maakt deze stad zich op om haar nieuwe burger te ontvangen maar toch hopen we dat jullie zeer binnenkort naar Bolsward komen. Anders moet Kerst door de week als hij bij zijn oma op De Bron komt maar gewoon bij ons logeren dan hebben jullie het ook wat rustiger. De bolderkar is al klaar.Dus ook Vlieland kan onveilig worden gemaakt. vanmorgen hartstikke leuk in Scharnegoutum geweest. Geertje en ik maken ons nu zorgen om zaken waar we oma Tine en beppe Lies vroeger om uit hebben gelachen...Gelukkig is ons popke muzikaal en wat fijn dat hij thuis zoveel tingeltangels heeft...allemaal tegelijk aan.Als ik zo naar die glunderende oogjes kijk denk ik dat Kerst daar wel voor te porren is.Jullie willen toch niet beweren dat jullie vandaag geen foto's hebben gemaakt?! Nou ga ik naarbenejetrappe enkoffiesmaken enleuten met de pake van ons mooie kleine seuntje. Heeeeeeeeeel veel tuten en stevig de armen om jullie heen, wou dat dat nu heel even echt kon. Nog maar twee weken. love you mem -
02 April 2010 - 18:49
Yme & Fokla:
He stoere Kerst,
Zo te zien en te horen ben je een bijzonder ventje. Maar ja bij zo'n bijzonder stel hoort ook een bijzondere zoon. Je hebt het natuurlijk allang ervaren, maar het is echt zo! Geniet maar heel veel van je heit en mem.
Dikke tut van us 5-en
p.s. maak het ze niet al te makkelijk hè. Test heit dirk en mem tineke maar een beetje -
02 April 2010 - 21:08
Jacob En Jelly :
He dirk en tineke, van harte gelukgewenst met dit bijzonder kindje!Jullie stralen helemaal!!!En dit ventje krijgt een stralende toekomst!Geniet er van!!!!! -
03 April 2010 - 07:56
Mem Wies:
sterkte bij het verhuizen... Staat een mooi stukje in Perspectief vanmiddag zet ik het wel even op de site. ga nu met het vaderdier de hort op.
Love you pas goed op elkaar. honderd duizend tuutsies mem -
03 April 2010 - 09:49
Alex En Elma:
Hoi Dirk en Tineke en Kerst,
We genieten van jullie verhalen en foto's.
Helemaal geweldig!
x ons -
03 April 2010 - 13:08
Marjolein:
Lieve Dirk en Tineke,
Frouke en Ellen zijn erg enthousiast over hun buurjongetje. Ze konden niet zo goed kiezen wat zij de mooiste foto vonden. Maar het lijkt hen (ook) erg leuk wanneer Kerst thuiskomt.
Nog even een rectificatie: natuurlijk is Bolsward leuk. Maar wisten jullie dat op 5th Avenue, New York, een grote poster hangt van Franeker, ster van de 11 steden? Dat heeft Bolsward toch niet?! En in Franeker wonen hele leuke buren met hele lieve buurmeisjes, die over een jaar of 6 best op Karst kunnen passen als iemand naar een koor moet. En trouwens ... in Bolsward schijnt het te waaien en te regenen, hier in Franeker schijnt altijd te zon. Dus kom maar weer snel naar ons toe!
Liefs,
Marjolein (en Jack, Frouke en Ellen) -
03 April 2010 - 16:33
Voor Marjolein:
kom je een keer koffiedrinken in Bolsward??? -
03 April 2010 - 17:24
Alblas:
Hoi Dirk, Tineke en Kerst,
vorig jaar hebben wij jullie ontmoet op de verjaardag van Ellen en Sebas, en kijk nu, nog geen jaar verder, en jullie hebben een zoon gekregen. We hoorden dit goede nieuws, geweldig hoor! En het is een plaatje. Geniet van alles, de tijd vliegt (dat weten wij inmiddels ook uit ervaring). Veel geluk samen.
Martijn, Wendy en Julian -
03 April 2010 - 17:48
Fam. Wijnja:
Hey Dirk en Tineke,
Wat fijn dat het allemaal zo goed en voorspoedig gaat! Wat een lekker kereltje een echte zegen van God. We genieten van jullie verhalen en kijken uit naar jullie thuiskomst....!
Groetjes, Familie Wijnja -
03 April 2010 - 19:04
Rene En Leonie:
We kijken nu heel vaak op de computer om te zien of er al weer nieuws en foto's van jullie zijn! Een warmer nest had Kerst niet kunnen ontvangen!
Lotte en Karst zijn helemaal verliefd op Kerst en vragen of er al weer mooie foto's zijn. We denken aan jullie!
Dikke tut fan us! -
03 April 2010 - 21:14
Nelleke:
Hoi Tineke, Dirk en Kerst.
Er leven inderdaad erg veel mensen met jullie mee.... zelfs Omi van Twan (ze is bijna 90!) vroeg vanmiddag of de vriendin van Judith en haar man "het jongetje" al hadden....! Ze was helemaal blij toen ik vertelde dat alles geregeld was.
Groetjes en geef Kerst een dikke knuffel!
Nelleke.
03 April 2010 - 21:16
Durk & Jannie:
Lieve Dirk & Tineke,
Gefeliciteerd met jullie Kerst, wat een mooi manneke.
Groetjes Durk, Jannie en de rest -
03 April 2010 - 22:40
Pietje:
Hoi Dirk en Tineke,
In stilte vanavond naar de Gasthuiskerk. Iedere keer weer bijzonder op Paaszaterdag. Het was een hele mooie viering,
al die kaarsjes,al dat Licht.
In gedachten en gebed ook bij jullie.
Lieve groet
pietje -
04 April 2010 - 06:14
Mem Wies:
heel bijzondere paasdagen toegewenst voor jullie gezin. na jaren een nieuwe dimensie voor dit prachtige feest. wat is Kerst goed voor iedereen in zijn omgeving;een wonderkind. Hebben jullie vannacht goed geslapen of heeeft het kleine wonder jullie lekker bezig gehouden? Fijne kerkdienst, liefs mem. Kussie op de neussie van kleinseunkie. -
04 April 2010 - 11:25
Rita,hylke En Kids:
Lieve Dirk en Tineke.
Wat een mooi mannetje is Kerst.
Volgens ons zijn jullie op dit moment de gelukkigste
mensen op deze aardbol.
Geniet nog maar van het met zijn 3tjes zijn.
Als jullie straks terug zijn moeten jullie hem met al die anderen delen:)
Jildau en Sjoerd houden ons op de hoogte.
Groetjes van Rita en de rest. -
04 April 2010 - 11:28
Jan En Adriana:
Hoi Dirk Tineke en Kerst,
Wat geweldig!!
Fijne tijd daar toegewenst.
Lieve groetjes
Jan ,Adriana en kids -
04 April 2010 - 11:44
Hein En Aukje Gietem:
Beste Dirk en Tineke, Afgelopen maandag tijdens het maken van de mooie paasbloemstukken zagen wij de eerste foto`s! Geweldig!
van Harte gefeliciteerd!
Heel veel geluk toegewenst
van Hein en Aukje Gietema (en Bart natuurlijk.)O,ja,
van hen moet ik melden dat gisteren 5-0 tegen w.p.b!
Er komt nog een mooie kaart voor in het plakboek.
En nog een hèèl goede reis terug gewenst!
Groetjes van ons!
18 April 2010 - 13:21
Petra:
Tinus wat mooi om allemaal te lezen!Echt bijzonder, eindelijk!!!! Nu snel naar huis kunnen. Wat zal julle familie ook naar jullie thuiskomst uit kijken!Nog een ele goede tijd en reis toegewenst en tot snel!!! Liefs Jan, Luuk en Petra!!!! -
16 Mei 2010 - 11:05
Willeke:
u bent de dochter van mijn meester!